Eufrozina, Kende

Hídlap

Hétfőtől hívek jelenlétével tarthatnak misét a Váci Egyházmegyében

Május 18-tól, hétfőtől kezdve hívek jelenlétével tarthatók meg a hétköznapi és vasárnapi szentmisék a Váci Egyházmegyében – közölte Marton Zsolt váci megyéspüspök. Rendelkezése szerint a 200 fő feletti szabadtéri misék továbbra sincsenek engedélyezve.

Hirdetések

A közlemény szerint az átmeneti időszak alatt a misék visszaállításának ütemezésével a felelős lelkipásztorokat bízzák meg. Nyomatékosan kérik az időseket és a betegeket, fontolják meg a misén való személyes részvételt akkor, ha veszélyeztetve érzik magukat, vagy hozzátartozói között vannak, akiket veszélyeztethetnek.

„A többiek számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, az erre vonatkozó korábbi felmentés megszűnik. Mindenhol tartsuk be az állami előírásokat” – olvasható a püspöki rendelkezésbe.

Marton Zsolt azt kéri, hogy ahol van lehetőség, ott folytassák a szentmisék online közvetítését. Más liturgikus és közösségi alkalmak a járványügyi előírások betartásával lehetségesek.

(Forrás: vaciegyhazmegye.hu)

(Borítókép: indafoto.hu)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap