Vencel

Hídlap

Különdíjat ért a cinegés alkotás

Különdíjat érdemelt ki pályaművével Kovács Brigitta Eperke, az Esztergomi József Attila Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulója, az Állatorvostudományi Egyetem Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett kreatív pályázatán.

Hirdetések

Az egyetem által meghirdetett rajz- és barkácspályázatra nem csak rajzokat, hanem festményt, grafikát is vártak a kedvenc madarakról fákról. Sőt a pályázók általuk tervezett és háztartási hulladékból barkácsolt madárházikóval és fürdőtállal is nevezhettek. A 6-18 év közötti általános- és középiskolások igencsak szabadjára engedhették fantáziájukat. Összesen 581 pályamű érkezett be, melyeket dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora, dr. Bohátka Gergely, az egyetem kancellárja, Bujáki László, festőművész, Jakab Flóra, természetfotós és az Állatorvostudományi Egyetem V. éves diákja, valamint az Állatorvostudományi Egyetem Kommunikációs Osztályának csapata bírált el.

Az esztergomi iskola három cinegét ábrázoló alkotása pedig méltán érdemelte ki a különdíjat. Gratulálunk!

(Forrás: Esztergomi József Attila Általános Iskola)

(Borítókép: részlet az alkotásból)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap