László

Hídlap

Újabb 11 idős krónikus beteg halt meg koronavírusban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Jelenleg 1673 személyt aktív fertőzöttként tartanak számon, közülük 568-an vannak kórházban és 46-an lélegeztetőgépen.

Hirdetések

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint újabb 11 idős krónikus beteg vesztette életét, így már összesen 462 áldozata van itthon a járványnak. 1400-an gyógyultan hagyhatták el a kórházat.

Jelenleg is a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed, viszont szigorú menetrend szerint fokozatosan újraindítják az életet. Mától vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. 

Egyébként az aktív fertőzöttek és az gyógyultak 45%-a , az elhunytak 62%-a budapesti.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap