Vencel

Hídlap

Rács mögé kerülhet a leányvári zaklató

Börtönbüntetést is kaphat az a leányvári férfi, aki szakításuk után bántalmazta, folyamatosan zaklatta és kamerával megfigyelte volt élettársát. A sértett az eljárás során tizenkét alkalommal terjesztett elő magánindítványt a vádlott zaklató, a házijogot megsértő magatartásai miatt.

Hirdetések

A vádirat szerint a sértett nő 2018 szeptemberében szakított a vádlottal, ám a férfi ezt nem tudta elfogadni. Folyamatosan kereste a sértettet és rá akarta bírni, hogy folytassák viszonyukat. Lakóhelyén rendszeresen megfigyelte, követte őt Budapestre. Rendszeresen ugyanarra a buszra szállt fel, mint amelyikkel a hölgy utazott, a férfi még ott is közelebb akart férkőzni hozzá.

A vádlott 2018. szeptember 3. és 2019. január 2. között 118 alkalommal (!) hívta zaklató jelleggel a sértettet és öngyilkossággal, valamint azzal fenyegetőzött, hogy a hölgy lányait – szexuális szolgáltatás végzése céljából – a maffia embereivel külföldre viteti.

A vádlott tavaly január 31-én éjjel behatolt a nő leányvári lakásába, majd rátámadt a macskáját etető sértettre. A férfi belökte a hölgyet a szuterénba, aki a falnak esett, majd a vádlott földre lökte őt. A vádlott ököllel ütlegelte a földön fekvő sértettet, akinek végül sikerült segítségért kiáltania. Támadója ettől megijedt és elszaladt. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta, de a vádlott súlyosabb sérüléseket, például orrcsonttörést is okozhatott volna.

A férfi egy alkalommal Budapesten az utcán megtámadta a sértettet és a vele tartó barátját, akit megütött, a sértettet pedig ellökte, egy másik alkalommal a sértett egy étterembe menekült. A vádlott az étterem előtt kiabált sértettnek, hogy jöjjön ki, mert beszélni akar vele. Ezután telefonon is igyekezett többször kapcsolatot teremteni vele

A sértett a házára kamerát szereltetett fel, hogy a vádlott rendszeres zaklató magatartását dokumentálni tudja. A vádlott sértett megfigyelését távcsővel, infrakamerával felszerelve végezte, a sértettről eközben fotófelvételeket készített, amelyek közül többet saját közösségi oldalára töltött fel.

 A vádlott hosszú időn át és rendszeresen tanúsított magatartásával a sértett mindennapi életébe, magánszférájába önkényesen, a sértett kifejezett tilalma ellenére beavatkozott, őt tartósan háborgatta. A sértett állandó félelemben élt, egyedül nem mert sehová menni.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: wmn.hu)

Hirdetések
  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap