Domonkos, Dominika

Hídlap

Újabb három idős krónikus beteg halt meg koronavírusban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent.

Hirdetések

A koronavirus.gov.hu portál tájékoztatása szerint eddig 1509 fő hagyhatta el gyógyultként a kórházat. Jelenleg az aktív fertőzöttek harmada, 510 fő igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztető gépen.

Jelenleg az aktív fertőzött 45 százaléka, tehát 746 fő budapesti, rajtuk kívül 913 vidéki fertőzöttet tartanak számon. Eddig 691 budapesti és 818 vidéki beteg gyógyult meg. Az elhunytak 61 százaléka (289 fő), budapesti volt, rajtuk kívül 184 vidéki lakcímmel rendelkező személy vesztette életét a koronavírusban.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet, ugyanakkor továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)

(Borítókép: cdc.gov)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap