Vencel

Hídlap

Korlátozzák az éjszakai szeszes ital vásárlást Esztergomban

„Az ifjúság védelmének előmozdítása, a lakosság egészséges életkörülményeinek pihenéshez és az éjszakai nyugalomhoz való jogának biztosítása céljából május 29-től 22:00 és 6:00 óra között megtiltjuk a boltokban a szeszes ital árusítást” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Hirdetések

Esztergom polgármestere kitért arra is, hogy a tilalom Csutimonostor, Szentanna, Örmény, Királyi város, Víziváros, Bánom, Kovácsi lakótelep, Aranyhegy, Csalamádé, Szenttamás, Libád és Hévíz történelmi városrészeket érinti.

Az esztergom.hu-n megjelent polgármesteri rendelet személyi hatálya kiterjed a szeszes italt is árusító üzletek üzemeltetőire, ugyanakkor nem terjed ki az éttermekre, az üzemanyag töltőállomásokon üzemeltetett üzletekre, valamint az egyéb vendéglátó üzletek üzemeltetőire.

A szeszes ital árusítás szüneteltetéséről az üzemeltetőnek tájékoztatnia kell a vásárlókat: az üzlet bejáratánál, illetve az üzletben is jól látható helyen kell elhelyezni a figyelemfelhívó feliratot.

A rendelet egyébként ITT ÉRHETŐ EL.

(Forrás: esztergom.hu)

(Borítókép: jakarta100bars.com)

Hirdetések

  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap