Mihály

Hídlap

Korlátozzák az éjszakai szeszes ital vásárlást Esztergomban

„Az ifjúság védelmének előmozdítása, a lakosság egészséges életkörülményeinek pihenéshez és az éjszakai nyugalomhoz való jogának biztosítása céljából május 29-től 22:00 és 6:00 óra között megtiltjuk a boltokban a szeszes ital árusítást” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Hirdetések

Esztergom polgármestere kitért arra is, hogy a tilalom Csutimonostor, Szentanna, Örmény, Királyi város, Víziváros, Bánom, Kovácsi lakótelep, Aranyhegy, Csalamádé, Szenttamás, Libád és Hévíz történelmi városrészeket érinti.

Az esztergom.hu-n megjelent polgármesteri rendelet személyi hatálya kiterjed a szeszes italt is árusító üzletek üzemeltetőire, ugyanakkor nem terjed ki az éttermekre, az üzemanyag töltőállomásokon üzemeltetett üzletekre, valamint az egyéb vendéglátó üzletek üzemeltetőire.

A szeszes ital árusítás szüneteltetéséről az üzemeltetőnek tájékoztatnia kell a vásárlókat: az üzlet bejáratánál, illetve az üzletben is jól látható helyen kell elhelyezni a figyelemfelhívó feliratot.

A rendelet egyébként ITT ÉRHETŐ EL.

(Forrás: esztergom.hu)

(Borítókép: jakarta100bars.com)

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap