Eufrozina, Kende

Hídlap

Kis-Strázsa-hegynél elültetett fákat gondoztak a Szemétirtók

Csapadékszegény időszakot élünk, ezért a károk mérséklése érdekében bőségesen megöntözték, illetve gondozták a Kis-Strázsa-hegy lábánál elültetett facsemetéket a Szemétirtók. A résztvevők emellett kiszedték az elszáradt növényeket és megkapálták az öntözőtányérokat is.

Hirdetések

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságához tartozó Kökörcsin Ház melletti parkolónál a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) szervezésében 2016. október 1-jén nagyszabású fásítás zajlott. Akkor mintegy 120 csemetét elültetve egy kis ligetet hoztak létre.

Azóta eltelt három és fél év, nagyjából negyven facsemete kipusztult, ám így is egy látványos kiserdő képe kezd kibontakozni. Az erőteljes növekedéshez jelentős mennyiségű vízre lenne szüksége a növényeknek, ám jó ideje nem esett csapadék.

Bár a mai akciónap ideje alatt szemerkélt az eső, ennek ellenére szükség volt arra, hogy bőségesen megöntözzék a csemetéket. A Szemétirtók a munka kapcsán megjegyezték: ha az időjárás továbbra sem fordul csapadékosabbra, akkor ezt a műveletet idén még két-három alkalommal megismétlik.

„Természetesen örömmel vesszük az egyéni megmozdulásokat is. Sokan járnak erre autóval, de hétvégenként a Kis-Strázsa-hegyhez is rengeteg kiránduló érkezik (az ültetvény a parkoló mellett van), így ha valakinek eszébe jut, hogy néhány liter vizet magával hoz erre a célra, azért hálásak vagyunk.” – fogalmaztak az önkéntesek.

(Forrás és képek: Szemétirtók)

Hirdetések

  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap