Máté, Mirella

Hídlap

Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfit 2018. május 12-én 18 óra 07 perckor az esztergomi Földműves utcában kapták el a rendőrök. Kiderült, hogy a személygépkocsival közlekedő személy súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, szervezetében 2,52 g/l ezrelék véralkohol koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt.

A vádlottnak nincsen jogosítványa, továbbá őt a bíróság 2019. július 4. napjáig eltiltotta a vezetéstől. A férfit eddig hat alkalommal büntették: 2014-ben, mint többször visszaesőt ittas járművezetés vétségének elkövetése miatt 1 év börtönbüntetésre ítélték, valamint 4 évre eltiltották a vezetéstől. 2015. október 8-án kedvezménnyel szabadult, feltételes kedvezménye 2016. október 7-én letelt.

Ezt megelőzően a vádlottal szemben az Esztergomi Járási Ügyészség 2017-ben emelt vádat szintén ittas állapotban járművezetés vétsége miatt, mert a vádlott 2016. szeptember 11-én délután ittasan közlekedett egy Quad-dal az esztergomi Hunyadi János utcában.

A vádlott a haladása során a járművel az úttesten jobbra dőlt, majd letért az útról, a jobb oldalon lévő füves területen megpördült és a Quad az oldalára borult. A férfi a jármű mellé esett, a balesetben nyolc napon túl gyógyuló koponyacsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A  2016. évben elkövetett cselekmény miatt a bírósági eljárás még folyamatban van, ezért az ügyészség a két ügy bírósági eljárásban történő egyesítését indítványozta.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: kisalfold.hu)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap