Móric

Hídlap

Felfüggesztett börtönt kaphat a hamis olasz jogosítvánnyal trükköző férfi

Tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki a hamis olasz vezetői engedélyét igazi magyar jogosítványra cseréltette az esztergomi okmányirodában. A vádlott 2017 augusztusában kérelmezte a cserét, majd kiderült az igazság.

Hirdetések

A kettős állampolgárságú férfi az ügyintézőnek átadott egy hamis olasz vezetői engedélyt,  bemutatta a külföldi személyazonosító igazolványát és a magyar lakcímkártyáját, valamint átadott egy egészségi alkalmasságot igazoló hamis orvosi véleményt.

A vádlott által benyújtott hamis iratok alapján állították ki a magyar vezetői engedélyét, amely így valótlannak minősült, mivel a vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: autoszektor.hu)

Hirdetések

  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap
  • Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

    Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

    Hídlap