Máté, Mirella

Hídlap

Javában tart a dorogi Köztársaság út felújítása

A közelmúltban elkezdődött a dorogi Köztársaság út felújításának második üteme: a kivitelezést végző cég munkatársai mintegy 600 méteres szakaszt aszfaltoznak majd újra, sőt a járdát is új, térkő burkolattal látják majd el.

Hirdetések

A szakemberek a Dorogi József Attila Művelődési Háztól a Nipl Stefánia Városi Uszoda irányába haladva dolgoznak. Elsőként megkezdték a régi szegélyek elbontását, helyükre új, a korábbinál magasabb szegélyköveket építettek be.

Eközben már munkagépekkel megkezdték a Schmidt Sándor lakótelep oldalán lévő járda bontását is. A kivitelezés előtt sebességkorlátozó táblákat is kihelyeztek az út mellé: a körültekintés és az óvatosság fontos, mivel napközben – hosszabb-rövidebb ideig – a munkagépek akadályozhatják a forgalmat.

A II. ütemben egyébként az Otthon tértől az Iskola úti kereszteződésig terjedő szakaszt aszfaltozzák újra. A felújítás várhatóan nyár végéig tart majd.

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap