Diána

Hídlap

Június 6-tól napi egy vonatpár közlekedik az almásfüzítői vonalon

Június 6-tól az utasforgalom csökkenése miatt több vonalon, köztük az Almásfüzitő-Esztergom vonalon is ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs igazgatósága. A járatok egy része helyett pótlóbuszokkal szállítják majd az utasokat.

Hirdetések

A koronavírus-járvány a közösségi közlekedésben is éreztette a hatását. A MÁV-START belföldi utasforgalma március 15. és május 15. között nagyjából 70 százalékkal (!) maradt el a tavalyi évi azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent.

A korlátozások fokozatos feloldása, valamint a védekezés új szakasza lehetővé tette azt, hogy újjászervezzék a vonat- és buszközlekedés újjászervezését. Június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni.

A döntés értelmében a 4-es számú vasútvonalon is csak naponta egy pár Bzmot motorvonattal találkozhatunk. Arról még nincsenek információk, hogy mikor térnek vissza a napi két párra.

A vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, szükség esetén a megrendelővel közösen felülvizsgálja a menetrendet, és rugalmasan alakítja a biztosított kapacitásokat.

Az ideiglenes járványügyi menetrendek bevezetése lehetőséget teremt arra, hogy a felszabaduló vasúti jármű és állományi kapacitásokat a MÁV a fővonali közlekedésre csoportosítsa át. A regionális közösségi közlekedés egységes menetrendjének kialakítása mellett a későbbiekben bevezethető az egységes és átjárható jegyértékesítési rendszer is.

(Forrás: mavcsoport.hu)

(Borítókép: Hídlap)

Hirdetések
  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap