Móric

Hídlap

Erdő Péter celebrálja a pünkösdi szentmisét Esztergomban

Május 31-én, vasárnap 10:30-tól dr. Erdő Péter bíboros celebrálja a pünkösdi szentmisét az Esztergomi Bazilikában. A hívek bizonyos egészségügyi és higiéniai szabályok betartásával vehetnek részt rajta.

Hirdetések

A bazilika honlapján olvasható, hogy a kormányrendeletek figyelembevételével május 31-től újra látogatható az intézmény. Ugyanakkor belépés előtt testhőmérséklet ellenőrzést végeznek és a híveknek arcot takaró maszkot vagy kendőt kell viselniük.

A családok és egy háztartásban élők kivételével meg kell tartani egymástól a másfél méteres távolságot.

Egyelőre az altemplom, a templomtér, a panorámaterem, valamint az alsó kupoladob lesz látogatható.

Dr. Erdő Péter pünkösdi videóüzenete:

Hirdetések
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap
  • Vadonatúj kerékpárokat kaptak a polgárőrök

    Negyvennégy darab, az esztergomi Neuzer Kft.-től megrendelt kerékpárt adtak át a polgárőrök számára szeptember 21-én, az Esztergomi Bazilikánál. Az összejövetelen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke elmondta, egyre fontosabb szerepet kap a kerékpáros polgárőri szolgálat.

    Hídlap