Ibolya

Hídlap

Újraindul hamarosan az esztergomi teherkomp

„Fokozatosan újraindul az élet! Az esztergomi teherkomp hamarosan újra szállítja az árukat” – jelentette be június 1-én este dr. Völner Pál, Esztergom és környékének országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Hirdetések

A politikus közölte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel már korábban egyeztettek ez ügyben és nemrég arról számolt be, hogy sikerült megállapodni a szlovák féllel. Szijjártó Péter pedig a közösségi oldalán azt írta, hogy dr. Völner Pál már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

„A határainkon a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb folytatása. A szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia a második legfontosabb exportpiacunk, kereskedelmi forgalmunk meghaladja a 10 milliárd eurót.” – írta Szijjártó Péter.

(Forrás: Szijjártó Péter és dr. Völner Pál közösségi oldala)

(Borítókép: magyar-logisztika.hu)

(Cikkben szereplő kép: Waze)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap