Nóra, Lili

Hídlap

Újraindul hamarosan az esztergomi teherkomp

„Fokozatosan újraindul az élet! Az esztergomi teherkomp hamarosan újra szállítja az árukat” – jelentette be június 1-én este dr. Völner Pál, Esztergom és környékének országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Hirdetések

A politikus közölte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel már korábban egyeztettek ez ügyben és nemrég arról számolt be, hogy sikerült megállapodni a szlovák féllel. Szijjártó Péter pedig a közösségi oldalán azt írta, hogy dr. Völner Pál már hetek óta szorgalmazta az Esztergom és Párkány közötti teherkomp újraindítását, ami jelentősen enyhítheti más határátkelők leterheltségét és könnyebbé teszi a környékbeli vállalatok helyzetét is.

„A határainkon a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb folytatása. A szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia a második legfontosabb exportpiacunk, kereskedelmi forgalmunk meghaladja a 10 milliárd eurót.” – írta Szijjártó Péter.

(Forrás: Szijjártó Péter és dr. Völner Pál közösségi oldala)

(Borítókép: magyar-logisztika.hu)

(Cikkben szereplő kép: Waze)

Hirdetések

  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap