Máté, Mirella

Hídlap

Esztergom vármegye települései közösen állítanak emléket Trianonnak

A Nemzeti Összetartozás Napján, 2020 június 4-én 16 óra 15 perctől az esztergomi országzászlónál és a kopjafánál tartanak közös megemlékezést a kettészakított vármegye települései az Esztergomi Polgári Körök szervezésében.

Hirdetések

A Duna két partján fekvő 57 településről érkező küldöttek egy-egy marék földet hoznak magukkal, ezt a kőből készült, „Esztergom vármegye anyaföldje” feliratot viselő emlékdobozba gyűjtik, majd elhelyezik a kopjafánál.

Ugyanezen a napon 14 órától Párkányban az Esterházy János emlékműnél tart rendezvényt a MKP párkányi szervezete, a Limes-Anavum Honismereti Társaság, a Csemadok párkányi szervezete, valamint a Memoriae Patrum. A szervezők egy, a Madarasi-Hargitáról származó fenyőfát ültetnek el, majd beszédet mond Farkas Iván megyei képviselő, az MKP országos alelnöke.

A megemlékezést szabadtéri ökumenikus istentisztelet zárja, majd a résztvevők a templomok zászlainak kíséretében Mária-Valéria hídon átgyalogolva csatlakoznak az esztergomi rendezvényhez, melyen beszédet mond id. Dr. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap