Jusztina

Hídlap

Hófogó rácsok lábait lopta el, börtönt kaphat érte

Letöltendő börtönbüntetést kaphat az a rossz anyagi körülmények között élő férfi, aki ellopta a 1119-es út mellé kihelyezett hófogó rácsok acéllábait. Az ötvennégy darab fémrúd összértéke mintegy 160 ezer forint volt. A zsákmányt feldarabolta és leadta a MÉH-telepen.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi még február 25-én kereste fel a helyszínt: a mezőgazdasági területen elhelyezett ideiglenes hófogó rácsok lábait személygépkocsival vitte el tokodi tartózkodási helyére. A garázsban feldarabolt zsákmányt másnap hulladékhasznosító átvevőhelyen értékesítette. A nyomozó hatóság a lopás után három nappal bukkant rá a MÉH-telepen az ellopott acélrudakra, melyet visszaadtak a sértettnek.

A férfi egyébként többszörös visszaeső, őt a bíróság 2018-ban egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2019. április 10-én.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 1 év 4 hó börtönbüntetésre ítélje. Emellett 2 évre eltilthatják a közügyektől. Az ügyészség továbbá indítványozta: állapítsák meg, hogy a férfit nem lehet feltételes szabadságra bocsájtani, továbbá az előző szabadságvesztés során engedélyezett feltételes szabadságot szüntesse meg.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap