Adalbert

Hídlap

Kifogásolt minősítést kapott a zebegényi Szent Erzsébet forrás vize

Amíg a Szent Erzsébet forrás vize nem kapja meg az ivóvíz minősítést, addig nem javasolja annak fogyasztását a zebegényi önkormányzat. A közösségi oldalon közölt hír szerint a szakemberek két hét múlva ellenőrzést végeznek és kiderül, hogy a szennyezettség továbbra is fennáll-e.

Hirdetések

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztály munkatársai hatósági vizsgálatot végeztek Zebegényben. A vízminőség-ellenőrző vizsgálat jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a Szent Erzsébet forrás vize kifogásolt minősítést kapott, a benne található Coliformszám miatt.

A két hét múlva esedékes vízminőségi vizsgálatig semmiképpen sem javasolják a víz fogyasztását.

(Forrás: Zebegény Község Önkormányzata)

(Borítókép: keptar.oszk.hu/Országalbum)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap