Nóra, Lili

Hídlap

Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

Hirdetések

A Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében azok az alakulatok vehettek részt, melyek sikerrel vették az országos finálé küzdelmeit. A verőcei Integrálók ősszel a hetedik évfolyamosok mezőnyében tetemes előnnyel végeztek az első helyen.

Gecse Botond, Madai András, Megyery Sebestyén és Varga Boldizsár most újabb kihívások elé nézett. Kovácsné Kurinczi Brigitta pedagógus készítette fel őket az újabb feladatokra. A verőcei fiatalok nem hátráltak meg: 75 pontot szerezve, holtversenyben végeztek az első helyen. (Egyébként a másik, szintén 75 pontot szerzett csapat németországi, pontosabban drezdai diákokból állt.)

Gratulálunk!

 (Képek: Gecse-Legény Enikő)

Hirdetések
  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap