László

Hídlap

Verőcei diákok nyerték meg a nemzetközi matekverseny döntőjét

Világra szóló sikert értek el a verőcei iskolások: a Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata holtversenyben első helyen végzett a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében. Gratulálunk a régiónkat és hazánkat képviselő tanulóknak!

Hirdetések

A Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjében azok az alakulatok vehettek részt, melyek sikerrel vették az országos finálé küzdelmeit. A verőcei Integrálók ősszel a hetedik évfolyamosok mezőnyében tetemes előnnyel végeztek az első helyen.

Gecse Botond, Madai András, Megyery Sebestyén és Varga Boldizsár most újabb kihívások elé nézett. Kovácsné Kurinczi Brigitta pedagógus készítette fel őket az újabb feladatokra. A verőcei fiatalok nem hátráltak meg: 75 pontot szerezve, holtversenyben végeztek az első helyen. (Egyébként a másik, szintén 75 pontot szerzett csapat németországi, pontosabban drezdai diákokból állt.)

Gratulálunk!

 (Képek: Gecse-Legény Enikő)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap