Ellák

Hídlap

Sikerekkel tértek vissza az esztergomi sportlövők

Újra beindult a lövészélet és gyakorlatilag ahol fegyvert ragadtak, ott szép eredményeket értek el az Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub versenyzői. Az elmúlt hétvégén Neszmélyen jártak, de a közelmúltban többek között a fővárosban is tiszteletüket tették.

Hirdetések

Május 10-én Jászfelsőszentgyörgyön rendezték meg a Bibii majális IDPA (azaz önvédelmi szituációs) lőversenyt, melyen Peller Balázs CO divízióban ötödik helyen végzett, Vén Zsolt szintén ötödik lett az ESP (módosított szolgálati pisztoly) kategóriában. Magyarfalvi Norman a gyári szolgálati pisztollyal versenyzők mezőnyében (SSP-kategória) a tizenhatodik helyet szerezte meg.

Május 23-án Felsőtárkány következett, ahol Vén Zsolt bizonyíthatott. Az úgynevezett „Extrém pisztoly versenyen” kézilámpás kategóriában a kilencedik, összetettben pedig a tizenhatodik helyen végzett.

Ezen a napon az esztergomi klub egy másik tagja is versenyzett, igaz Megyaszay István Budapesten vett részt az IDPA May Madness Challenge Day második fordulójában. A sportoló az SSP kategória huszonnegyedik helyen zárta a küzdelmeket.

Egy héttel később, a megmérettetés harmadik fordulójában Farkas Beatrix és Vén Zsolt ragadott fegyvert. Farkas Beatrix az SSP divízió lady kategóriájában bronzérmes lett, Vén Zsolt pedig összetettben a negyvenegyedik helyen végzett.

A csapat legutóbb Neszmélyre utazott, ahol az ősszel átadott Duna lőtéren rendeztek egy úgynevezett gyorskombinált versenyt. Kobezda Andrea most sem okozott csalódást: Pisztoly-PCC divízióban – vagyis pisztoly-pisztoly kaliberű puska – az összetett női kategória első helyét hódította el.

Gratulálunk a versenyzőknek!

(Képek és infó: Esztergomi Spartacus Sportlövő Klub)

Hirdetések

  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap