Esztergomból rajtol az idei Tour de Hongrie

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszra meghirdetett időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei Magyar Körverseny. A mezőny ezúttal az Esztergomi Bazilikától indul majd el és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget a rangos nemzetközi mezőny – olvasható a verseny honlapján.

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszra meghirdetett időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei Magyar Körverseny. A mezőny ezúttal az Esztergomi Bazilikától indul majd el és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget a rangos nemzetközi mezőny – olvasható a verseny honlapján.

Az új időpont miatt szükségessé vált az útvonal módosítása, a döntést sok szempont figyelembevételével hozták meg. A kerékpáros viadal szokatlan módon szombaton rajtol és szerdán ér véget, ugyanakkor a mezőny 817 kilométert tesz meg összesen.

Az egyetlen jelentős változás, hogy az Esztergom környéki körpályán zajló szakasszal kezdődik majd a körverseny, ez a nap jó lehetőséget kínál a fővárosi és a környéken élő kerékpárosok számára, hogy hétvégi napon szurkolhassanak a nívós nemzetközi mezőnynek a sportág egyik kultikus helyén, a Pilisben, valamint a dobogókői emelkedőkön. Ez az etap 118 kilométer hosszú lesz, három kört tesz majd meg a mezőny, de a bringások ez idő alatt is összegyűjtenek majd 1963 méternyi szintemelkedést.

A program ettől kezdve csak apróságokban tér el az eredetileg tervezettől: a második etap Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba, a harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot.

A Tour de Hongrie küzdelmeit mintegy keretbe foglalja a záró szakasz, a királyetap, melyet Miskolc és hazánk legmagasabb pontja, a Kékestető között rendeznek meg. A táv 188 kilométer lesz, de a versenyzőknek kétszer is fel kell tekerniük a Kékesre, aznap összesen 3259 méternyi szintemelkedést kell leküzdeniük.

A 41. Tour de Hongrie-t augusztus 29. és szeptember 2. között rendezik meg az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. Amint arról már beszámoltunk, a szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát: ehhez legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team együttesnek kell részt vennie az idei Magyar Körversenyen.

Szilasi László versenyigazgató szerint ezt sikerül majd teljesíteni, az előzetes egyeztetések alapján várhatóan öt World Tour csapat mellett tíz Pro Team is eljön a legrangosabb magyar kerékpárversenyre. Az induló csapatokat a szervezők a hivatalos nevezési folyamat után adhatnak információt. 

A 41. Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

(Infó és térkép: tourdehongrie.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!