Zelma, Rajmund

Hídlap

Gázspray-vel fújta le azt a férfit, aki korábban mellkason szúrta őt

Öt évvel ezelőtt életveszélyes sérülést szenvedett egy férfi, aki ellen garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség. Mint kiderült az egykor bántalmazott személy elégtételt vett támadóján, így sértettből vádlottá vált.

Hirdetések

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2014. december 31-én tömegverekedés közben egy férfi (a korábbi támadó) hámozókéssel mellkason szúrt egy másik férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A kést használó személyt 2016-ban négy év börtönbüntetésre ítélték, ám 2019 júniusában szabadult.

A sértett, vagyis az életveszélyes sérülést szenvedett férfi tavaly december 13-án 10 órakor a dorogi otthona közelében egy parkoló területén látta meg a börtönviselt személyt, aki öt évvel ezelőtt megtámadta őt. Odament hozzá és megkérdezte tőle, miért bántotta őt korábban.

A beszélgetés vitává fajult, és a korábbi sértett combon rúgta ellenfelét, aki védekezésül felkapott egy körül-belül 30 centiméter hosszú fadarabot. A támadó férfi erre a helyszínről elszaladt, majd visszatért és gázspray-vel lefújta az ellenfelét.

A korábbi sérelmén bosszúálló sértettnek napközben, közterületen, egy lakótelep parkolójában tanúsított erőszakos és a társadalmi szabályokkal szembemenő magatartására figyelemmel az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot. 

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: pecsma.hu)

Hirdetések