Esztergom-kertvárosi szomszédját bántalmazta a férfi

Három hónappal tovább marad letartóztatásban az az esztergom-kertvárosi férfi, aki májusban bántalmazta a szomszédját. A gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen korábban már többször is szembe került a törvénnyel.

Három hónappal tovább marad letartóztatásban az az esztergom-kertvárosi férfi, aki májusban bántalmazta a szomszédját. A gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt, hiszen korábban már többször is szembe került a törvénnyel.

Az indítvány szerint a férfi idén január 14-én a társaival az utcán bántalmazta a sértettet. A támadás miatt garázdaság vétsége miatt nyomozás indult. Ezt követően a férfi május 12-én 17 óra 45 perc körül egy Esztergom-Kertvárosban található lakóépület előtt az utcán újra összetalálkozott a sértettel.

A gyanúsított és sértett között szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított futni kezdett sértett felé, aki megpróbált előle elmenekülni és két parkoló gépkocsi közé befutott, miközben a „Ne!, Hagyjál!” szavakat kiabálta. A gyanúsított a gépkocsik között utolérte sértettet, majd jobb kézzel, ököllel nagyjából 4-5 alkalommal a sértett feje felé ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani.

Az ütések így a sértett kezét érték. A gyanúsított társaságában lévő és egy közeli gépkocsiban ülő személy ekkor szólt a gyanúsítottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett felé, de a gyanúsított jelen lévő barátnője megragadta a karját és elhúzta őt a sértettől. 

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte, így tavaly február 21-én jogerős határozatával egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette. Illetve tavaly március 8-án jogerős határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztették.

Az elkövetővel szemben büntetőeljárás van folyamatban kábítószer birtoklás vétsége, garázdaság vétsége miatt. Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt 2020. június 15. napjáig egy hónapra elrendelte.

Ezt követően az ügyészség indítványt tett a letartóztatás három hónappal történő hosszabbítására, mert a kényszerintézkedés törvényes feltételei továbbra is fennállnak.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványának helyt adott, és a férfi letartóztatását 2020. szeptember 15. napjáig meghosszabbította.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)

(Borítókép: pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!