Móric

Hídlap

Hosszú hónapokon keresztül nem fizette a tartásdíjat

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt az édesapát, aki nem fizetett ki 529 ezer forintnyi tartásdíjat. A vádirat szerint a férfit a bíróság még 2017-ben a tartási kötelezettség elmulasztása miatt közmunkára ítélte.

Hirdetések

A vádlott 2018. augusztus 1-től kezdve mindvégig munkaképes volt, alkalmi munkákból élt, amiből mintegy 120 ezer forintnyi rendszeres jövedelme származott. Hiába volt bevétele az édesapának, önhibájából nem tett eleget tartásdíj-fizetési kötelezettségének.

A vádlott a vádemelésig eltelt huszonhárom hónapot figyelembe véve összesen 529 ezer forintnyi elmaradt tartásdíj hátralékot halmozott fel. Ebből az összegből 60 ezer forintot fizetett meg gyermeke gondviselőjének, így a vádemeléskor fennálló hátraléka 469 ezer forint volt.

A polgári jogi rendelkezések szerint a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának a korlátozásával is köteles. Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap