Adalbert

Hídlap

Kábítószert fogyasztottak, majd volán mögé ültek

Bódult járművezetőkkel és utasokkal szemben intézkedtek a dorogi és az esztergomi járőrök, június 15-én, hétfőn – írja a police.hu. Az egyenruhások mindkétszer megfújatták az alkoholszondát a sofőrökkel: az eredmény negatív lett, de a kábítószer gyorsteszt választ adott a vezetők viselkedésére.

Hirdetések

A helyi járőrök hétfő délután Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit. Igazoltatás közben figyeltek fel arra, hogy a sofőr zavartan viselkedik és azt feltételezték, hogy valamilyen bódító hatású szer befolyása alatt áll.

H. Pétert a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét elvették, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei szintén hétfőn, 15:20 körül igazoltatták egy Esztergom-Kertvárosban közlekedő kocsi sofőrjét és utasait. A sofőrrel és három utasával szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami valamennyiük esetében negatív lett. Zavart viselkedésük és tüneteik miatt mind a négy személyt előállították a rendőrkapitányságra, ahol velük szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak.

A járművezető és egyik utasa esetében az eredmény pozitív lett, ezért ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az iratok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a jármű műszaki érvényessége 2019 decemberében lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. Az egyenruhások a forgalmi engedélyt elvették, a férfi ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

(Forrás: police.hu)

(Borítókép: slagerradio.ro)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap