Eltűnt egy ember a Dunában

Elmerült egy ember a Dunában Tátnál – közölte az MTI-vel szerdán kora délután a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tűzoltóbúvárok kora este felfüggesztették a keresést. Egyelőre a hatóságok nem adtak ki hivatalos közleményt arról, hogy megtalálták-e őt vagy sem.

Elmerült egy ember a Dunában Tátnál – közölte az MTI-vel szerdán kora délután a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tűzoltóbúvárok kora este felfüggesztették a keresést. Egyelőre a hatóságok nem adtak ki hivatalos közleményt arról, hogy megtalálták-e őt vagy sem.

Buóczné Miklán Erzsébet az MTI-nek elmondta: szemtanúktól kaptak bejelentést a vízben sodródó emberről, aki később elmerült a folyóban. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárai több órán keresztül keresték a személyt. A hatóságok egyelőre nem tettek közzé hivatalos információkat arról, hogy megtalálták-e a vízbe esett férfit.

Sz. Zoltán ott volt akkor, amikor a tragédia bekövetkezett. A közösségi oldalán számolt be az esetről, bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„A VÍZ, NEM JÁTÉK!!!
Ma délben, miközben két horgásszal beszélgettem arról, hogy az áradásban merre járnak a balinok, a Táti-szigeten egy 60 év körüli bácsira lettem figyelmes. Megállt a vízparton és kémlelte a gáton átszaladó, áradó vizet. Közben egy barátom is a partra ért, amin annyira meglepődtem, hogy az egyik csalimat azonnal egy fára dobtam, majd beszakítottam, amin elviccelődtünk egy kicsit, de a szemünk sarkából a Bácsit néztük, mert elindult, hogy átkeljen a gáton..
.
Óvatosan poroszkálva próbált először a síkos betonlapokon előrébb jutni, majd a lapok alatti mélyedésbe térdelve, lábát a köveknek támasztva tovább haladni.
Rossz taktika! Ez villant meg először a fejemben, különösen, hogy a gáton felakadva, három komoly fa is veszélyforrásul szolgált, amelyek egy nagyobb hajó hullámától mindent és mindenkit magukkal sodorva zúzódhattak volna szét a gát túlsó oldali kövein. A Bácsi is megrekedt az út negyedénél, bíztam benne, hogy inkább visszafordul, bár kémlelve a vizet, én sem biztos hogy így döntök, DE tovább se jöttem volna!
A Bácsit néztem, arcán riadt kétségbeesés látszott…

A következő pár sor másfél perc története:

Szóljunk a tűzoltóknak! Van nálad kötél? Nálatok van? És már intézkedtünk is! Barátom hívta a 112-t, miközben kötélért szaladt, a két srác is hozott vontató kötelet az autójukból, közben a Kisöregnek egyszerre hárman integettük, hogy álljon meg, maradjon ott, ahol van, megyünk érte!!!
Az egyik srác, előttem ment a vízben, erősen csúszkált. Nem lesz így jó, suhant át az agyamon, az Öreggel el fognak csúszni, kapaszkodó kell, rögzítési pont! Az első fa, ami fennakadva hevert előttem alkalmasnak látszott támasznak, ha fixálni tudom. Sérv műtét előtt nem egy nagy ötlet, de megemeltem és addig fordítottam, amíg stabilan beékelődött. DE!
A Bácsi AZ INTEGETÉS ELLENÉRE SEM ÁLLT MEG! NEM MARADT A STABIL HELYEN!
A csúszkáló, instabilan álló srác ugyan megpróbálta a kötelet valahogy elé dobni, de a Bácsi egyensúlyát vesztve a derékig érő vízben alá merült, a rohanó víz magával ragadta és maga alá temette…
Srégen, háttal állva ezt tőle 8-10 méterre sem láttuk! Ahogy azt sem, hogy méterekkel arrébb még egyszer valahogy kiemelkedett a vízből, de az ismét maga alá terítette, majd még egy másodpercre jóval arrébb ismét feldobta, majd örökre magával ragadta…

Zárásnak:
Ha szemben állok és látom SEM TUDTAM VOLNA eredményesen segíteni! Aki ismer, az tudja, hogy gondolkodás nélkül, elmeháborodott módon megyek a vízben bárhova, de ez a hely, NEM AZ A HELY, AHOVA ELINDULNÉK ÚSZVA!

A szívem szakad meg az ismeretlen Bácsiért…”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!