Örs, Stella

Hídlap

Felfüggesztett börtönt kapott a hamis olasz jogosítvánnyal trükköző férfi

Az ügyészség indítványa tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a kettős állampolgárságú férfit, aki hamis olasz vezetői engedélyét magyar okmányra cseréltette.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. Ennek ellenére 2017. augusztus 8-án megjelent az esztergomi okmányirodában, és kérelmezte a nevére szóló olasz vezetői engedély magyar vezetői engedélyre való cseréjét.

A kettős állampolgárságú férfi az ügyintézőnek átadott egy hamis olasz vezetői engedélyt,  bemutatta a külföldi személyazonosító igazolványát és a magyar lakcímkártyáját, valamint átadott egy egészségi alkalmasságot igazoló hamis orvosi véleményt.

A vádlott által benyújtott hamis iratok alapján kiállításra került egy magyar vezetői engedély, amely azonban valótlan tartalmú, mivel a vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A büntetővégzést az ügyészség tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: autoszektor.hu)

Hirdetések