Adalbert

Hídlap

Hamarosan újra fogadja az olvasókat az esztergomi könyvtár

Június 23-tól újra fogadja az olvasókat az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár – közölte az intézmény a honlapján. A pandémiás időszak alatt a könyvtárosok nem tétlenkedtek, hiszen az önkormányzat segítségével felújították az olvasótermet és megszépítették a gyermekkönyvtárat.

Hirdetések

Az intézmény tájékoztatása szerint a régi, kopott padlószőnyeg helyett nagy kopásállóságú laminált parketta fogadja majd a felnőtt könyvtári részlegbe érkezőket. A munkálatok miatt minden könyvet legalább négy alkalommal kézről-kézre adogatták, az összes polcot, illetve a bútorokat is többször emelték és mozgatták, mire minden a végleges helyére került.

A könyvállományt új kötetekkel is bővítették, a zárva tartás alatt pedig igyekeztek eleget tenni az olvasói kéréseknek és az igénylőknek házhoz szállították a kért műveket.

A könyvtár az újranyitással kapcsolatban azt írja: az olvasói térben kötelező a maszk viselése és kérik, hogy mindenki tartsa be a másfél méteres védőtávolságot. Egyelőre csak kölcsönzésre biztosítanak lehetőséget, arra még várni kell, hogy például az olvasói térben kutatómunkát lehessen végezni.

Jó hír, hogy a beiratkozások érvényességét három hónappal meghosszabbítják, július végéig pedig minden késedelmi díjat el is engednek.

Arra kérik az olvasókat, hogy betegen ne látogassák az intézményt, ha pedig valakinek kérdése van, akkor az olvasószolgálatot a 06-33-523-170-es telefonszámon érheti él. Emellett a könyvtár Facebook oldalára írt üzenetre is válaszolnak a kollégák.

(Forrás: vkesztergom.hu)

(Borítókép: esztergom.hu)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap