Jenő

Hídlap

Elsikkasztotta a betegfelvonó építése kapcsán átutalt előleget

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki az esztergomi kórház által részére betegfelvonó beszerzésére átutalt több mint öt és félmillió forintot saját megélhetésére fordított.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi egy budapesti gazdasági társaság képviseletében vállalkozott arra, hogy beszerez egy betegszállító felvonót az esztergomi Vaszary Kolos Kórház részére, sőt be is építi azt. Az intézmény a vállalkozói díj felét, 5.683.250 forintot 2018. augusztus 29. napján átutalt a gazdasági társaság bankszámlájára.

Csakhogy a vádlott által képviselt gazdasági társaság nem kezdte el a felvonó építését, a továbbiakban nem válaszolt a kórház megkereséseire, sőt a vádlottat sem lehetett telefonon elérni. A férfi az előlegként átutalt pénzösszeget a bankszámláról több részletben felvette, azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a vádlott pedig bevallotta, hogy felélte a kórház által átutalt összeget. A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze arra, hogy térítse meg az okozott kárt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: varkapu.info)

Hirdetések