Adalbert

Hídlap

Támogatást nyert a Várépítő Pályázaton a szokolyai óvoda

Kihirdették a Várépítő Pályázat eredményét: az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogásának keretében idén tizenöt szerencsés nyertes, köztük a térségünkben található Szokolya Községi Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde részesült támogatásban.

Hirdetések

A zsűri döntésének értelmében tizenhárom gyermekintézmény és két műemlék épület – két Komárom-Esztergom megyei plébánia – felújítását támogatják a pályázaton keresztül. A tizenhárom felajánló építőanyag gyártó cég, valamint kivitelezést nyújtó szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 12 millió forint értékű építőanyagára, valamint közel kétmillió forintnyi készpénzére idén 23 intézmény pályázott.

A nyertesek között találunk Baranya, Békés, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyei pályázót is. Pest megyét Szokolya képviseli: a községi óvoda és bölcsőde épülete a hatvanas évek végén épült, a bölcsőde szárny teljes külső és belső felújításra, valamint bővítésre szorul.

Az intézmény nyereménye: Baumit 260.000 Ft, Murexin 321.518 Ft, Prefa 200.000 Ft értékben, Ravatherm 999.450 Ft értékben, valamint 150.000 Ft kivitelezésre fordítható készpénz a Colt jóvoltából.

Immár negyedik alkalommal közönségszavazást is hirdettek az interneten. A Build-Communication által felajánlott 100.000 forint nyertese szintén a Szokolya Községi Börzsöny Gyöngye Óvoda és Bölcsőde. Érdekesség, hogy az intézmény fényképe

Szintén jó hír, hogy az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) felajánlásában az ereszcsatorna cseréje is megvalósul.

(Forrás és kép: varepitopalyazat.hu)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap