Örs, Stella

Hídlap

Tíz és fél év börtönt kapott a csolnoki késelő

A Tatabányai Törvényszék első fokon tíz és fél év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki egy pulóver elvétele miatt kialakult vitában, kábítószer hatása alatt – leszúrta munkatársát Csolnokon – közölte az MTI-vel a törvényszék sajtótitkára.

Hirdetések

Sós Réka tájékoztatása szerint 2018 szeptemberében egy régészeti feltáráson vette fel a későbbi áldozat az ismerőse pulóverét. A ruhanemű tulajdonosa emiatt azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanolyan ruhadarabot, vagy fizessen 26 ezer forintot.

A sértett az eset után néhány napig nem ment dolgozni, munkatársa pedig úgy vélte, hogy azért maradt távol, mert nem kívánja rendezni a vitájukat. Később Csolnok központjában egy kocsma előtt találkoztak. Az elkövető ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a földre esett. A jelenlévők nem tudták szétválasztani a két embert, a támadó pedig egy késsel leszúrta a sértettet, aki a helyszínen meghalt.

A gyilkost bár megpróbálták visszatartani, a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a tett helyszínét. A vizsgálat során kiderült, hogy a támadó kábítószer befolyása alatt állt.

Az emberölés bűntette és a fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt kiszabott ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

(Forrás: MTI)

Hirdetések
  • Más lakását adta bérbe, börtönt kaphat érte

    Ha beismeri a bűncselekményt és lemond a tárgyalásról való jogáról, úgy 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki nem a saját, hanem egy gazdasági társaság tulajdonában lévő ingatlant adott bérbe egy másik személynek.

    Hídlap
  • 500 forintért hajózhatunk Esztergomból Zebegénybe

    Péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon is új járatot indít a Mahart PassNave Kft., melyek kapcsolódnak majd a dunakanyari körjárathoz – jelentették be hétfőn a dömösi hajókikötőben.

    Hídlap