Adalbert

Hídlap

Letartóztatták a süttői kettős gyilkosság gyanúsítottját

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája június 25-én elrendelte Sz. Dávid letartóztatását, aki május 16-án 0:57 perc előtt megölte nővérét és sógorát, majd a holttesteket felgyújtotta.

Hirdetések

Mint arról korábban beszámoltunk, május 16-án tűz ütött ki egy süttői családi házban, később kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt, hogy azzal álcázzák a gyilkosságot. A megalapozott gyanú szerint a huszonhat éves férfi 36 (!) alkalommal szúrta meg késsel, illetve vágta meg sógorát, aki a helyszínen életét vesztette. Nővérével 19 késszúrással, vágással végzett.

Ezt követően a gyanúsított a holttesteket benzinnel átitatott rongyokkal letakarta, az ingatlanban benzint locsolt szét és azt meggyújtotta, melynek következtében felcsaptak a lángok az épületben.

A gyanúsított is másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, a lábán és az arcán, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvédkórházba szállították.

A férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megvalósítása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó hatóság. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, vagy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: 24.hu)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap