Ellák

Hídlap

Személyi változások történnek a Váci Egyházmegyében is

Ahogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, úgy a Váci Egyházmegyében is történtek személyi változások – közölte az egyházmegye a hivatalos oldalán. Marton Zsolt váci megyéspüspök döntései több, a Szobi járás területén található plébániát is érintenek.

Hirdetések

Augusztus elsejei hatállyal felmentette Kelemen Zoltánt Kemence, Bernecebaráti és Hont plébániai kormányzói szolgálata alól, és kinevezte Kakucs plébánia plébánosává, Inárcs és Alsónémedi plébániák plébániai kormányzójává. Helyére Szabó József érkezik, ő látja el majd a plébániai kormányzói feladatokat.

Marton Zsolt Gáspár Istvánt felmentette Nagymaros és Zebegény plébániák ellátása alól, az ő helyét Dr. Csáki Tibor veszi át. Ezen kívül további változás, hogy Nagymaros diakónusa lesz Ondi Alex.

Bezák Tamást felmentette a Szobi plébánia ellátása, valamint Vámosmikola moderátori szolgálata alól, augusztus 1-től Vác-Deákvár plébánián és Rádon teljesít majd szolgálatot. Medgyes Tibor eddigi feladatai megtartása mellett Szob plébánia plébániaszervező diakónusa lesz.

Izrael Pált felmentették Letkés plébániai kormányzói feladata alól és kinevezték ugyanazon plébánia plébánosává, valamint Szob és Vámosmikola moderátorává.

(Forrás: vaciegyhazmegye.hu)

(Borítókép: programturizmus.hu)

Hirdetések
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap