Vencel

Hídlap

Személyi változások történnek a Váci Egyházmegyében is

Ahogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, úgy a Váci Egyházmegyében is történtek személyi változások – közölte az egyházmegye a hivatalos oldalán. Marton Zsolt váci megyéspüspök döntései több, a Szobi járás területén található plébániát is érintenek.

Hirdetések

Augusztus elsejei hatállyal felmentette Kelemen Zoltánt Kemence, Bernecebaráti és Hont plébániai kormányzói szolgálata alól, és kinevezte Kakucs plébánia plébánosává, Inárcs és Alsónémedi plébániák plébániai kormányzójává. Helyére Szabó József érkezik, ő látja el majd a plébániai kormányzói feladatokat.

Marton Zsolt Gáspár Istvánt felmentette Nagymaros és Zebegény plébániák ellátása alól, az ő helyét Dr. Csáki Tibor veszi át. Ezen kívül további változás, hogy Nagymaros diakónusa lesz Ondi Alex.

Bezák Tamást felmentette a Szobi plébánia ellátása, valamint Vámosmikola moderátori szolgálata alól, augusztus 1-től Vác-Deákvár plébánián és Rádon teljesít majd szolgálatot. Medgyes Tibor eddigi feladatai megtartása mellett Szob plébánia plébániaszervező diakónusa lesz.

Izrael Pált felmentették Letkés plébániai kormányzói feladata alól és kinevezték ugyanazon plébánia plébánosává, valamint Szob és Vámosmikola moderátorává.

(Forrás: vaciegyhazmegye.hu)

(Borítókép: programturizmus.hu)

Hirdetések

  • Villanyoszlopnak csapódott egy kukásautó Kesztölcön

    Szeptember 28-án, hétfő délelőtt fa villanyoszlopot döntött ki egy kukásautó Kesztölcön, az Ady Endre utcában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A helyszínre műszaki mentés céljából az esztergomi hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

    Hídlap
  • Árokba hajtott egy autó az 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap