Félpályán újraindulhat a forgalom Nagymaros és Zebegény között

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Zajlik a helyreállítás, jelen számítások szerint jövő hét elején újraindulhat félpályán az autó- és buszforgalom a 12-es út Nagymaros és Zebegény közötti szakaszán. Dr. Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be a munkálatokról.

Mint arról beszámoltunk, június 17-én nagy mennyiségű eső hullott a térségben, melynek következtében sár és hordalék zúdult a 12-es útra. A hegyomlás után lezárták az érintett szakaszt, a helyreállítás pedig azóta is tart.

Dr. Rétvári Bence beszámolt arról, hogy mintegy háromszáz darab 4 tonnás útelválasztó betonelemeket helyeznek el mintegy 1 kilométer hosszan. A jelen számítások szerint kedden félpályán megindul a forgalom, a közlekedés könnyítése érdekében jelzőlámpákat is kihelyeztek, melyeket ki is próbáltak. Emellett pedig folytatódhat a támfal mögötti hordalék elszállítása és a vasúti pálya helyreállítása is.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta háromszáz köbméter hordalékot termelnek ki, melyet vasúti teherkocsikkal szállítanak el a helyszínről. A sárral borított vágányszakaszokat kotrógépekkel tisztítják meg.

A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, igaz egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros-Visegrád és Zebegény között, melyeken kerékpárt is lehet szállítani.

A Nagymaros és Szob közötti közvetlen buszjáratok a Márianosztra, Őri telep Volán megállóban is megállnak.

(Forrás és képek: dr. Rétvári Bence közösségi oldala / MÁVINFORM)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!