Jeromos

Hídlap

Súlyosabb büntetést kaphat a csolnoki gyilkos

Hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést az emberölés bűntette, fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt folyamatban lévő ügyben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Hirdetések

A vádirati tényállás szerint a sértett és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. A vádlott sérelmezte, hogy a fázó sértett magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen ki 26 ezer forintot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni, a vádlott ebből azt a következtetést vonta le, hogy nem akarja neki kifizetni a pénzt.

A vádlott a munkavégzés közben kijelentette, hogy megüti a sértettet és megszúrja őt, ha nem rendezi az adósságát.

A munkavégzést követően a vádlott és sértett Csolnokon egy kocsma előtt találkoztak. Itt sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni, amely után a vádlott szó nélkül, hirtelen, ököllel  arcon ütötte, a sértett emiatt a földre esett.

A szemtanúk a férfit számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta a sértettet, aki a helyszínen életét veszítette.

Az elkövető a sértettel való konfliktusát megelőzően kábítószert fogyasztott. Az elkövetőt megpróbálták visszatartani, de a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. A férfi az esti órákban továbbá úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében kábítószer volt.

A Tatabányai Törvényszék 2020. június 24. napján az ügyészi vádiratban foglalt tényállás és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki. A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a vádlott letartóztatása megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: awerenessng.com)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap