Kitüntették térségünk polgárőreit

Regionális polgárőr napot tartottak július 1-én Esztergomban, a vár udvarán, amelyen Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye díjazottjai vettek részt. Kun Csabát, a megyei polgárőr szövetség elnökét a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki.

Regionális polgárőr napot tartottak július 1-én Esztergomban, a vár udvarán, amelyen Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye díjazottjai vettek részt. Kun Csabát, a megyei polgárőr szövetség elnökét a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki.

Az összejövetel nyitányaként köszöntötték a meghívott vendégeket, köztük Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Dr. Urbán Lászlót, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatóhelyettesét, Dr. Túrós Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökét, Markos Györgyöt, az Országos Polgárőr Szövetség külkapcsolatokért felelős elnökhelyettesét, Farkas Gábor rendőr dandártábornokot, megyei rendőr-főkapitányt és Kun Csabát, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.

Popovics György köszöntőjében többek között megyénk értékeiről, Szent Istvánról és arról beszélt, hogy nagyon sok kiváló szervezet működik Komárom-Esztergom megyében, köztük a polgárőrség is, mellyel immár tíz éve rendkívül jó kapcsolatot ápol.

Megjegyezte, hogy örömmel találkozik a szervezetek tagjaival, akik minden esetben ellenszolgáltatás nélkül, pusztán jó akaratból, illetve jó szándékból végzik feladataikat. Méltatta őket, hiszen a járványveszély idején mind a lakosság ellátásában, mind pedig a rend fenntartásában jeleskedtek.

Az ünnepségen felolvasták dr. Pintér Sándor belügyminiszter levelét, melyben megköszönte hazánk valamennyi polgárőrének áldozatos munkáját.

Ezután Markos György szólt néhány szót a jelenlévőkhöz. Felhívta a figyelmet arra, hogy a járvány bár enyhült, mégsem dőlhetünk hátra, hiszen fel kell készülnünk egy esetleges második hullámra. Véleménye szerint a polgárőrség megítélése sokat javult a 90-es évek óta, azóta pedig már csak úgy mehet ki az utcára egy-egy egyenruhás, hogy elvégezte a szükséges képzéseket. Arról is beszélt, hogy egy közvélemény kutatás szerint a lakosok 85 százalékban elégedettek a polgárőrökkel.

A beszédek után belügyminiszteri, országos rendőrfőkapitányi és polgárőri elismeréseket adományoztak a meghívott vendégeknek, melyeket dr. Túrós András és Farkas Gábor adott át.

Dr. Pintér Sándor által adományozott Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatát dr. Túrós András adta át Kun Csabának.

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült Bende Jenő, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület tagja. Jutalmat vehetett át Sujbert Gábor, a Nyergesújfalu Városi Polgárőr Egyesület elnöke és Szíjgyártó Csaba Gábor, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület elnöke.

Farkas Gábor rendőr dandártábornok, Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya Sárkányölő Szent György emlékéremmel tüntette ki Benedek Istvánt, a Tokodaltárói Polgárőr Egyesület tagját. Az elismerést nem ő, hanem Szíjgyártó Csaba Gábor vette át.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!