Vencel

Hídlap

Szénatároló égett Tokodaltárón

Július 1-én szerda este lángra kapott egy szénatároló Tokodaltáró külterületén, a tüzet csak órákkal később, több egység bevonásával sikerült eloltani. A katasztrófavédelem közölte: ezerhatszáz nagyméretű kockabála volt az épületben.

Hirdetések

A füstre még 19 óra körül hívta fel a figyelmünket egy esztergomi olvasónk. Elmondása szerint az erkélyéről látta meg a tüzet. A Dorogi-medence portál hamar kiderítette, hogy egy 600 négyzetméteres szénatároló gyulladt ki.

A helyszínre az esztergomi hivatásos tűzoltók mellett tatabányai, nyergesújfalui, bajnai, szentendrei hivatásos kollégák és a tokodi önkéntes tűzoltók is kivonultak. Az esti órákban Dorog és Tokodaltáró között, illetve utóbbi településen a katasztrófavédelem mobil laborjával mérték a levegő káros anyag tartalmát. Végül az eszköz nem mutatott kirívó értéket, így nem kellett lakosságvédelmi intézkedést elrendelni.

Információink szerint a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a helyszínen.

(Forrás: Dorogi-medence/Katasztrófavédelem)

(Borítókép: Dorogi-medence)

Hirdetések
  • Árokba hajtott egy autó a 1111-es úton

    Személyi sérüléssel járó baleset történt szeptember 28-án reggel az 1111-es út Esztergom és Pilisszentkereszt közötti szakaszán – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

    Hídlap
  • Közösségi térként született újjá a piliscsévi kántorház

    Magyar Falu Program keretében újították fel a piliscsévi templom közvetlen szomszédságában álló úgynevezett kántorházat, melyet szeptember 26-án, szombaton adtak át. Az épületet kívül-belül felújították és méltó módon szolgálhatja majd a helyi közösségeket.

    Hídlap