Vencel

Hídlap

Vacsora közben ütötte meg a lányát

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a férfi, aki dorogi lakásukban vacsora közben ököllel fejen és arcon ütötte tíz éves kislányát. A gyermek életkora miatt nem tudott védekezni az édesapaj támadása ellen.

Hirdetések

A lányt a gyámhivatal 2013. február 27-én kelt határozata szerint a vádlott édesanyja családjába fogadta és 2018. július 4-ig nevelte. A gyámhivatal az előbbi napon kelt határozatával a sértettet visszahelyezte a saját családjába, azonban a lány tartózkodási helye nem változott, mert a vádlott is az édesanyja lakásában élt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség védekezése képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, aki még 2018. december 2-án este bal szeménél, illetve a fején is megütötte a lányát.

A gyermek koponyazúzódást, valamint a bal oldali felső szemhéján a bőrszövetek közötti vérbeszűrődést szenvedett el, a sebek nyolc napon belül begyógyultak. A vádlott magatartása súlyosabb sérülés okozására nem volt alkalmas. A férfi egyébként visszaesőnek minősül, korábban börtönbüntetéséből 2016-ban szabadult.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 10 hónap, 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A döntés jogerős, a büntetővégzést az ügyész is tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék)

(Borítókép: Pixabay.com)

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap