László

Hídlap

Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

Hirdetések

Ha Dorog felől érkezünk meg Tokodaltáróra és magunk mögött hagyjuk a piacot, akkor elérkezünk az első kereszteződéshez. A Bányász utcai elágazáshoz közeledve feltűnik, hogy jobb oldalon, a Dobó Katica utca és a fő út között egy füves terület található. Nos ez az a helyszín ahová az ATAK fasort szeretne telepíteni. Így a faluba érkezőket egy rendezettebb, szebb utcakép fogadhatná.

A gödrök kiásása nehéz fizikai munkát jelent, ezért a szervezők remélik, hogy minél többen – elsősorban férfiak – is kedvet kapnak egy kis önkénteskedéshez. Kérik a jelentkezőket, hogy vegyék komolyan az ígéretüket, mivel a csapat nem kis feladatra vállalkozik ezzel.

A faültetéssel kapcsolatos Facebook esemény ITT ÉRHETŐ EL.

(Forrás és kép: ATAK)

(Borítókép: illusztrációs látványterv a Google Streetview alapján)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap