András, Andor

Hídlap

Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

Hirdetések

Május 23-án jelentette be a klub, hogy minden elvásárnak megfeleltek és a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2020/21-es szezonban is a Merkantil Bank Ligában szerepelhetnek. Aztán hivatalos közleményt adtak ki arról, hogy Balogh Pál szakmai igazgató távozik Dorogról. (Ő lett végül a másodosztályba feljutó DEAC vezetőedzője.)

A szurkolók fájó szívvel fogadták, hogy a Dorog kilencese, Sitku Illés visszavonul. Ő volt az a játékos, aki negyven felett is fiatalokat megszégyenítő alázattal és elszántsággal lépett pályára. A korábbi NB I-es labdarúgó – aki egyszeres válogatott – a jövőben sportigazgatóként segíti a klubot.

Június 30-án meghosszabbították Délczeg Gergely, Lenárth Tamás, Papp Máté, Ryaskho Mykhaylo, Vajda Gellért és Vígh Ádám lejáró szerződését is. Távozókat is bejelentett a második vonalban szereplő gárda: Borsos Vilmos, Forró Gyula, Paudits Patrik és Takács Péter is elköszönt. Július 1-én Kitl Miklós személyében újabb távozót jelentettek be: ő egyébként nem fogadta el a Dorogi FC szerződéshosszabbításra tett ajánlatát, így szabadon igazolhatóvá vált.

Csatlakozott a Doroghoz Tulipán Ákos kapus, aki legutóbb a Taksony csapatát erősítette, illetve a Süttőn és Lábatlanon nevelkedő Zabari Dávid is. Ő szegedi színekben szerepelt legtöbbször az NB2-ben, a következő szezonban pedig a dorogi védelemben kaphat helyet.

A következő évad első fordulóját augusztus 2-án tartják. Addig négy barátságos mérkőzést vívnak, ebből hármat hazai környezetben rendeznek meg. Július 11-én, szombaton 10 órakor a BVSC-t, míg július 19-én, vasárnap 17 órakor az ESMTK-t fogadják. Július 22-én szerdán Paksra utaznak, míg július 26-án, vasárnap 17 órától az FC Ajka ellen lépnek pályára.

(Forrás: Dorogi FC)

Hirdetések