Ibolya

Hídlap

TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

Hirdetések

A legnagyobb összeget, 100 millió forintot, Kömlőd pályázata nyerte, ahol két záportározót alakítanak ki. Bokodon két forgalomcsillapító szigetet alakítanak ki, melyre 50 millió forintot nyertek el.

Kesztölc hosszú évek óta küzd a csapadékvízzel: amikor hirtelen nagy mennyiségű csapadék esik, akkor a község északi részével határos domboldalról, vagyis a Pilis irányából szabályozatlanul zúdul le a településre a csapadékvíz. A hordalék, az iszap és a sár sokszor problémákat okozott. A most nyert 30 millió forintból olyan létesítményeket alakítanak ki, melyek lelassítják a vizeket és visszatartják a hordalékot. Ezáltal megvédhetik a művelődési ház környékét.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

(Borítókép: kesztolc.hu)

Hirdetések

  • Közúti elsősegély tanfolyamot tartanak Szobon

    Augusztus 8-án, szombaton 10 órától közúti elsősegély oktatásra várják az érdeklődőket. Fehér Mihály a regisztrációt követően elméleti és gyakorlati órát is tart a résztvevőknek. A helyszín a Szobi József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központ lesz.

    Hídlap
  • Feloszlik a pilismaróti képviselő-testület

    Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. augusztus 6-án 11 órakor rendkívüli testületi ülést tartott a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében, amelyen név szerinti szavazással hét igen egyhangú szavazat mellett a testület feloszlatásáról döntöttek.

    Hídlap