László

Hídlap

Meghibásodott egy vonat az esztergomi vasútvonalon

Meghibásodott egy Esztergomba tartó Z72-es vonat július 10-én. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a szerelvény Piliscsaba és Leányvár között vesztegel, így akadályozza a forgalmat. A fennakadást az okozza, hogy a vonatot nem tudják elvontatni, a szerelése pedig hosszú időt vesz igénybe.

Hirdetések

A vasúttársaság korábban közölte: a 11:20-kor Budapestről indult és Pilisjászfalunál lerobbant vonat miatt a Budapest-Esztergom vasútvonalon 30-60, esetenként 60-120 perccel is növekedhet a menetidő.

A MÁV egyébként pótlóbuszokat rendelt, de a volántársaság nem tudott mentesítő járatokat indítani. Éppen ezért a hiba elhárításáig Leányvár és Piliscsaba között a Volánbusz menetrend szerinti buszaira szállhatnak fel a vasúti bérlettel rendelkezők.

(Cikkben szereplő kép: Vonatinfó térkép)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap