500 forintért hajózhatunk Esztergomból Zebegénybe

Péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon is új járatot indít a Mahart PassNave Kft., melyek kapcsolódnak majd a dunakanyari körjárathoz – jelentették be hétfőn a dömösi hajókikötőben.

Péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon is új járatot indít a Mahart PassNave Kft., melyek kapcsolódnak majd a dunakanyari körjárathoz – jelentették be hétfőn a dömösi hajókikötőben.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy a hétvégente (péntektől-vasárnapig) napi két hajójárat közlekedik majd Esztergom és Zebegény között, a hosszabb viszonylaton naponta egyszer indulnak hajók. A jegyár egységesen 500 forint lesz mindkét útvonalon, sőt, ami a legizgalmasabb, hogy az utazást meg lehet szakítani, így el lehet fogyasztani egy ebédet a Dunakanyarban, vagy fel lehet fedezni a térséget.

Zebegényben akár át is szállhatunk a hop on-hop off körjáratra, így Esztergomból Visegrádra is eljuthatunk. Az új szolgáltatás egyébként kettős szerepet tölthet be: egyrészt egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújthat, másrészt a hazai turizmus újbóli fellendüléséhez is hozzájárulhat.

– Azt még mindig elmondhatjuk, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa ezekben a hetekben is – jegyezte meg a koronavírus helyzet kapcsán a kormányszóvivő, majd hozzátette: bizonyos szigorítások bevezetésével a kormány arra törekszik, hogy fent tudják tartani itthon a biztonságot és a normális életet.

Ismertette, hogy sokan a vírushelyzet miatt idén belföldön nyaralnak. Szentkirályi Alexandra szerint ezért is fontos, hogy izgalmas, színes, mindenki számára elérhető programlehetőséget nyújtsanak. Nem mellesleg az itthon nyaralók segíthetik a turizmusból élő családok megélhetését is. Végül mindenkit arra biztatott, hogy próbálja ki és vigye jó hírét az új járatoknak.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a MAHAR állami tulajdonú cégként mintát mutat, hiszen a turisztikát érintő válságos időben kihasználja a mostani lehetőségeket és szolgáltatást nyújt a magyar utazóközönségnek. Bízik benne, hogy magasabb színvonalú vízi utazási kultúra alakulhat a térségben.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezetője elmondta, hogy újabb rekord dőlt meg, hiszen az elmúlt hétvégén már négyezren utaztak a körjáraton, melyet a Zebegény-Nagymaros közötti vonatpótló járat sikere kapcsán indítottak el. Tervezik egy harmadik hajó üzembe állítását is és reméli, hogy a messzebbről érkezők is felfedezik a térséget.

A sajtótájékoztató után egy kisebb hajótúrára invitálták a résztvevőket.

A jármű először Esztergom irányába indult el, majd a dömösi átkelés nevű vasúti megállóhely magasságában megfordult és Visegrád felé haladt tovább. Végül visszatért a dömösi kikötőbe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!