Fábián, Sebestyén

Hídlap

Más lakását adta bérbe, börtönt kaphat érte

Ha beismeri a bűncselekményt és lemond a tárgyalásról való jogáról, úgy 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki nem a saját, hanem egy gazdasági társaság tulajdonában lévő ingatlant adott bérbe egy másik személynek.

Hirdetések

 A vádirat szerint a vádlott tavaly tavasszal hirdetést tett közzé egy közösségi portálon, melyben egy tatabányai ingatlant szeretett volna bérbe adni: mint kiderült, mindezt jogosulatlanul tette.

A sértett a hirdetés alapján 2019. április 18-án megtekintette a lakást, majd megegyezett vádlottal havi 60 ezer forint bérleti díjban. A vádlott és sértett még aznap az egyik esztergomi presszóban alá is írták a bérleti szerződést, a bérbeadó ekkor 110 ezer forint bérleti díjat vett át.

A felek megegyeztek arról is, hogy a kulcsokat két nap múlva megkapja a bérlő, aki be is költözhet. Ám a vádlott már a hirdetés feladásakor sem akarta bérbe adni a lakást neki. A sértett több alkalommal kereste őt, de a vádlott elérhetetlenné vált, sőt a kulcsot sem adta át, így a pórul járt albérlő nem vehette birtokába a lakást.

A vádlott tavaly május 26-án Esztergom-kertvárosban megállapodott sértettel, hogy 60 ezer forintért megvásárolja a televízióját. A sértett hiába adta át neki a készüléket, a vásárlás valójában nem állt a férfi szándékában. A sértett több alkalommal kereste a vádlottat, aki különféle indokokkal hárította el a kapcsolatfelvételt, majd elérhetetlenné vált.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a többszörös visszaeső férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: madarassy-legal.com)

Hirdetések