Vilhelmina

Hídlap

Világháborús aknagránát stabilizátorszárnya került elő Dorogon

Július 13-án délután a dorogi Köztársaság úton zajló út- és járdaépítés közben feltételezett robbantestre bukkantak – írja a Dorogi-medence. A portál úgy tudja, hogy rendőrségi bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére.

Hirdetések

Gajdos Milán hadnagy, az MH 1. HTHE kommunikációs tisztje megkeresésükre elmondta, hogy a tűzszerészek néhány órán belül megérkeztek a helyszínre. Az első hírek még arról szóltak, hogy egy második világháborús „kukoricagránát” került elő az építkezés során.

Ám végül kiderült, hogy egy szovjet gyártmányú 82 milliméteres átmérőjű aknavetőgránát stabilizátorszárnyára leltek rá, ami szerencsére nem tartalmazott robbanóanyagot. A talált tárgyat még hétfőn este elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.

(Borítókép: illusztráció, pillanatkép a ww2 Russian 81mm mortar round nevű Youtube videóból)

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap