Hermina

Hídlap

Új nemzetközi hajóállomás várja majd az utazókat Esztergomban

„Új nemzetközi hajóállomás létesül a Dunán Esztergomban” – jelentette be a közelmúltban közösségi oldalán Hernádi Ádám. A város polgármestere közölte: várhatóan augusztus második felében vehetik birtokba az utasok azt az impozáns megjelenésű, két szintes, új úszóművet.

Hirdetések

2018-ban írtunk arról, hogy elbontották a régi hajóállomás épületét, melynek helyét egy új úszómű veheti át, melyen a kikötői funkciók (jegypénztár, váró- és szolgáltatói helyésigek) is helyet kapnak, sőt száz fő befogadására alkalmas konferencia terem is lesz, melyet ki lehet bérelni majd esküvőkre, egyéb rendezvényekre is.

Az úszómű telepítése mellett korábban már a parti területet is rendezték, az egykori épület helyét parkosították, a zöldövezet fejlesztése alkalmával kerékpártorolót, padokat és utcabútorokat is elhelyeztek ott.

Az esztergomi kikötőben a MAHART PassNave Kft. az áprilistól szeptemberig tartó szezonban saját menetrendi kirándulóhajó- és szárnyashajó járata mellett kabinos hajókat is fogad. A fejlesztéssel az utazóközönség maximális kényelmének kiszolgálása valósul meg.

Az esztergomi hajóállomás éves szinten átlag 1200 kabinos hajónak biztosít kikötési lehetőséget és teljes kikötői infrastruktúrát, ez azt jelenti, hogy a kikötőben mintegy 120.000 utas fordul meg évente, akik legnagyobbrészt Németországból és az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek.

(Forrás és kép: Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések
  • Újra lesz légi szúnyoggyérítés a térségben

    „Kedves Esztergomiak! Ma a napnyugtát megelőző 1,5 órában megkezdődik városunkban a légi szúnyoggyérítés. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 4-5. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre” – jelentette be Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Halálos motorbaleset történt Bajnánál

    A helyszínen életét vesztette az a motorkerékpáros, aki augusztus 2-án 19 óra körül szenvedett balesetet az 1119-es út 11. kilométerszelvényében, Bajna határában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság.

    Hídlap