Vilma

Hídlap

Helyreállították a megrongált szabadtéri fotókiállítást

Hivatalból eljárást indított a rendőrség a július 18-án, szombaton a Szent Tamás-hegyen történt vandalizmussal kapcsolatban – közölte közösségi oldalán a Szenttamás Barátai Egyesület. A civil szervezet beszámolt arról is, hogy Hernádi Ádám magánfelajánlást tett és saját költségén újranyomtatta a megrongált tablókat.

Hirdetések

A Szenttamás Barátai Egyesület hétfő reggeli bejegyzését változtatás nélkül közöljük, melyre egyébként az IGOM hívta fel a figyelmet:

Friss hírek a szétdúlt kiállításunk kapcsán!

A szombat éjjel történt vandál cselekedet miatt a rendőrség hivatalból eljárást indított, melyről még a tegnapi napon egyeztetett egyesületünkkel. Bízunk a munkájukban és reméljük, hogy az elkövetők felderítése most is olyan gyors és sikeres lesz, mint az elmúlt alkalommal!

A rongálásról szóló hírünk után pár perccel kaptunk felajánlást Hernádi Ádám polgármester úrtól, aki nem hivatali minőségében, hanem magánemberként szeretne segíteni abban, hogy a mindössze három napja nyílt tárlat újra teljes legyen, ezért a széttört tablókat saját költségén már a mai nap folyamán újra nyomtattatja.

Ezúton szeretnénk neki megköszönni a felajánlást és a rendkívül gyors kézzelfogható reagálást, amely lehetővé teszi, hogy órákon belül újra a teljes anyagot láthassák a látogatók.

Nem gondoltuk volna, hogy egy éjszakai erőszakos cselekedetről szóló negatív hír ekkora érdeklődést vált ki. Köszönjük a figyelmet, a rengeteg hozzászólást!

Arra kérünk mindenkit, hogy a sok jó szándék, ami most megmutatkozott a bejegyzésünk kapcsán, a mindennapokban is éljen tovább!

Járjunk nyitott szemmel!

Ne csak akkor figyeljünk fel arra hogy baj van, ha ilyen durván a “szemünk elé van tolva”.
Talán egy kedves, vagy figyelmeztető, netán épp egy dorgáló szó, vagy csak a puszta emberi jelenlét segíthet abban, hogy hasonló cselekedetek egyre ritkábban forduljanak elő.

Szeretnénk kérni és arra biztatunk mindenkit, hogy – nem csak velünk kapcsolatban, hanem általánosságban is – ez a rendkívüli érdeklődés ne csak akkor, ha valami rossz történik, hanem a jó dolgok, pozitív hírek miatt is mutatkozzon meg!”

(Forrás és kép: Szenttamás Barátai Egyesület)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap