Domonkos, Dominika

Hídlap

Helyreállították a megrongált szabadtéri fotókiállítást

Hivatalból eljárást indított a rendőrség a július 18-án, szombaton a Szent Tamás-hegyen történt vandalizmussal kapcsolatban – közölte közösségi oldalán a Szenttamás Barátai Egyesület. A civil szervezet beszámolt arról is, hogy Hernádi Ádám magánfelajánlást tett és saját költségén újranyomtatta a megrongált tablókat.

Hirdetések

A Szenttamás Barátai Egyesület hétfő reggeli bejegyzését változtatás nélkül közöljük, melyre egyébként az IGOM hívta fel a figyelmet:

Friss hírek a szétdúlt kiállításunk kapcsán!

A szombat éjjel történt vandál cselekedet miatt a rendőrség hivatalból eljárást indított, melyről még a tegnapi napon egyeztetett egyesületünkkel. Bízunk a munkájukban és reméljük, hogy az elkövetők felderítése most is olyan gyors és sikeres lesz, mint az elmúlt alkalommal!

A rongálásról szóló hírünk után pár perccel kaptunk felajánlást Hernádi Ádám polgármester úrtól, aki nem hivatali minőségében, hanem magánemberként szeretne segíteni abban, hogy a mindössze három napja nyílt tárlat újra teljes legyen, ezért a széttört tablókat saját költségén már a mai nap folyamán újra nyomtattatja.

Ezúton szeretnénk neki megköszönni a felajánlást és a rendkívül gyors kézzelfogható reagálást, amely lehetővé teszi, hogy órákon belül újra a teljes anyagot láthassák a látogatók.

Nem gondoltuk volna, hogy egy éjszakai erőszakos cselekedetről szóló negatív hír ekkora érdeklődést vált ki. Köszönjük a figyelmet, a rengeteg hozzászólást!

Arra kérünk mindenkit, hogy a sok jó szándék, ami most megmutatkozott a bejegyzésünk kapcsán, a mindennapokban is éljen tovább!

Járjunk nyitott szemmel!

Ne csak akkor figyeljünk fel arra hogy baj van, ha ilyen durván a “szemünk elé van tolva”.
Talán egy kedves, vagy figyelmeztető, netán épp egy dorgáló szó, vagy csak a puszta emberi jelenlét segíthet abban, hogy hasonló cselekedetek egyre ritkábban forduljanak elő.

Szeretnénk kérni és arra biztatunk mindenkit, hogy – nem csak velünk kapcsolatban, hanem általánosságban is – ez a rendkívüli érdeklődés ne csak akkor, ha valami rossz történik, hanem a jó dolgok, pozitív hírek miatt is mutatkozzon meg!”

(Forrás és kép: Szenttamás Barátai Egyesület)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap