Vilma

Hídlap

Volt élettársát és anyósát is megfenyegette

Zaklatás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki az élettársát megöléssel fenyegette, sőt bántalmazta is a nőt. 

Hirdetések

A sértett nő évekig nem mert szakítani élettársával, mert a férfi többször is kijelentette, hogy szakítás esetén megöli a sértett családját. A férfi tavaly június 15-én a lábatlani lakóhelyükön a fogai kiverésével fenyegette meg sértettet. A nő megvárta, amíg a férfi elhagyta a lakást, majd a közös kiskorú gyermekekkel hazaköltözött az édesanyjához.

A vádlott még aznap éjjel megjelent az anyósa házánál, és a sértettet szidalmazva megöléssel fenyegette őt és az anyját is. Július 9-én kora reggel ismét megjelent a helyszínen, majd arcon ütötte a volt élettársát, aki éppen akkor lépett ki a házból. A hölgynek nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji duzzanatot okozott, de akkora erővel ütötte meg a nőt, hogy akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna.

Az újabb vádemelés előtt az ügyészség zaklatás vétsége és magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben. A vádlott ugyanis június 16-án éjjel megjelent anyósa lábatlani házánál, berúgta az utcai kaput, bement az udvarra. Dörömbölt az ajtón, hangosan szidalmazta az anyósát, majd a ház ablakán lévő redőnyt ütötte, az ablakot betörte és azt kiabálta, hogy megöli őt.

Ezt követően a férfi július 3-án késő este ismét megjelent a sértettnél, a korábban megrongált, csukott – de nem zárt – kapun keresztül, engedély nélkül bejutott az udvarra, ahol dörömbölt, üvöltözött és ismét fenyegette az anyósát

A korábbi vádemelésről a http://ugyeszseg.hu/az-anyosat-fenyegette-a-ferfi-vademeles/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

Az ügyészség az újabb vádiratban indítványozta azt, hogy a bíróság egyesítse a két ügyet, majd a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyektől.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: drkatonacsaba.hu)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap