Hermina

Hídlap

Volt élettársát és anyósát is megfenyegette

Zaklatás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki az élettársát megöléssel fenyegette, sőt bántalmazta is a nőt. 

Hirdetések

A sértett nő évekig nem mert szakítani élettársával, mert a férfi többször is kijelentette, hogy szakítás esetén megöli a sértett családját. A férfi tavaly június 15-én a lábatlani lakóhelyükön a fogai kiverésével fenyegette meg sértettet. A nő megvárta, amíg a férfi elhagyta a lakást, majd a közös kiskorú gyermekekkel hazaköltözött az édesanyjához.

A vádlott még aznap éjjel megjelent az anyósa házánál, és a sértettet szidalmazva megöléssel fenyegette őt és az anyját is. Július 9-én kora reggel ismét megjelent a helyszínen, majd arcon ütötte a volt élettársát, aki éppen akkor lépett ki a házból. A hölgynek nyolc napon belül gyógyuló ajaktáji duzzanatot okozott, de akkora erővel ütötte meg a nőt, hogy akár súlyosabb sérülést is okozhatott volna.

Az újabb vádemelés előtt az ügyészség zaklatás vétsége és magánlaksértés miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben. A vádlott ugyanis június 16-án éjjel megjelent anyósa lábatlani házánál, berúgta az utcai kaput, bement az udvarra. Dörömbölt az ajtón, hangosan szidalmazta az anyósát, majd a ház ablakán lévő redőnyt ütötte, az ablakot betörte és azt kiabálta, hogy megöli őt.

Ezt követően a férfi július 3-án késő este ismét megjelent a sértettnél, a korábban megrongált, csukott – de nem zárt – kapun keresztül, engedély nélkül bejutott az udvarra, ahol dörömbölt, üvöltözött és ismét fenyegette az anyósát

A korábbi vádemelésről a http://ugyeszseg.hu/az-anyosat-fenyegette-a-ferfi-vademeles/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

Az ügyészség az újabb vádiratban indítványozta azt, hogy a bíróság egyesítse a két ügyet, majd a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyektől.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: drkatonacsaba.hu)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap