Hermina

Hídlap

Megépülhet az Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút

A megyei önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 7,2 kilométer hosszúságú, Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút épülhet – közölte közösségi oldalán a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Hirdetések

A mintegy 800 millió forintos uniós támogatást nemrég hagyta jóvá a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatósága. A jó hírről Hernádi Ádám polgármester is beszámolt közösségi oldalán, a projekttel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „ezzel elhárult az utolsó akadály is a régóta várt, és a biztonságos kerékpáros közlekedéshez nélkülözhetetlen beruházás elől.”

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a bicikliút nyomvonala a tervek szerint Esztergomban a Mária Valéria hídtól a Schweidel József utcáig a meglévő úton halad majd, ahol kijelöléssel létesítenek kerékpárutat. A Schweidel utcától az Esztergom-Kertvárosban található Sátorkő utcáig új építésű szakasz és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával jön létre a bicikliút, majd ezt követően a Palatinus-tóig újra a már meglévő úthálózaton jelölik ki a kerékpárosok számára az utat.

A tervezett kerékpárút valamennyi érintett szakasza jelentős részben önkormányzati tulajdonú területeken halad végig. A fejlesztés összhangban van a város készülő közlekedésfejlesztési koncepciójával. A tervezett kerékpárút része a Duna menti kerékpárútvonalnak, és az esztergomi kerékpáros hálózat részeként rávezet majd az épülő EUROVELO6 nyomvonalára.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések

  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap