Vilma

Hídlap

Megépülhet az Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút

A megyei önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 7,2 kilométer hosszúságú, Esztergomot Esztergom-Kertvárossal összekötő kerékpárút épülhet – közölte közösségi oldalán a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Hirdetések

A mintegy 800 millió forintos uniós támogatást nemrég hagyta jóvá a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatósága. A jó hírről Hernádi Ádám polgármester is beszámolt közösségi oldalán, a projekttel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „ezzel elhárult az utolsó akadály is a régóta várt, és a biztonságos kerékpáros közlekedéshez nélkülözhetetlen beruházás elől.”

A megyei önkormányzat tájékoztatása szerint a bicikliút nyomvonala a tervek szerint Esztergomban a Mária Valéria hídtól a Schweidel József utcáig a meglévő úton halad majd, ahol kijelöléssel létesítenek kerékpárutat. A Schweidel utcától az Esztergom-Kertvárosban található Sátorkő utcáig új építésű szakasz és kijelöléssel létesített szakaszok kombinációjával jön létre a bicikliút, majd ezt követően a Palatinus-tóig újra a már meglévő úthálózaton jelölik ki a kerékpárosok számára az utat.

A tervezett kerékpárút valamennyi érintett szakasza jelentős részben önkormányzati tulajdonú területeken halad végig. A fejlesztés összhangban van a város készülő közlekedésfejlesztési koncepciójával. A tervezett kerékpárút része a Duna menti kerékpárútvonalnak, és az esztergomi kerékpáros hálózat részeként rávezet majd az épülő EUROVELO6 nyomvonalára.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Hernádi Ádám közösségi oldala)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap