Hermina

Hídlap

Hasfalába fúródott az íjvessző az esztergomi lovasíjász bemutatón

Az Esztergomi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a lovasíjásszal szemben, aki az indokoltnál távolabbról adott le lövést. A vessző célt tévesztett, majd a sértett hasfalába fúródott.

Hirdetések

A vádirat szerint 2019. augusztus 19-én Esztergomban lovasíjász bemutatót tartottak a bazilika és a Vármúzeum közötti fás területen. Az egyik résztvevő férfi figyelmetlen volt: a figyelmetlen férfi az íjjal az indokoltnál távolabbról lőtt, ezzel megszegte a lövés biztonságos leadására vonatkozó szabályt.

A távolság miatt a nyílvessző a szalmabála szélén megpattant, a földön irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott. Az ismeretlen személy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és meg is kellett őt műteni.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsássa a gondatlan férfit.

A balesetről készült videó ITT TEKINTHETŐ MEG.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség/ugyeszseg.hu)

(Borítókép: illusztráció a tavalyi bemutatóról, a pillanatfotó a baleset előtti napon készült)

Hirdetések
  • Újra lesz légi szúnyoggyérítés a térségben

    „Kedves Esztergomiak! Ma a napnyugtát megelőző 1,5 órában megkezdődik városunkban a légi szúnyoggyérítés. Rossz idő esetén a védekezés 2020. augusztus 4-5. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre” – jelentette be Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

    Hídlap
  • Halálos motorbaleset történt Bajnánál

    A helyszínen életét vesztette az a motorkerékpáros, aki augusztus 2-án 19 óra körül szenvedett balesetet az 1119-es út 11. kilométerszelvényében, Bajna határában – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság.

    Hídlap