Borbála, Barbara

Hídlap

Hasfalába fúródott az íjvessző az esztergomi lovasíjász bemutatón

Az Esztergomi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a lovasíjásszal szemben, aki az indokoltnál távolabbról adott le lövést. A vessző célt tévesztett, majd a sértett hasfalába fúródott.

Hirdetések

A vádirat szerint 2019. augusztus 19-én Esztergomban lovasíjász bemutatót tartottak a bazilika és a Vármúzeum közötti fás területen. Az egyik résztvevő férfi figyelmetlen volt: a figyelmetlen férfi az íjjal az indokoltnál távolabbról lőtt, ezzel megszegte a lövés biztonságos leadására vonatkozó szabályt.

A távolság miatt a nyílvessző a szalmabála szélén megpattant, a földön irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott. Az ismeretlen személy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és meg is kellett őt műteni.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsássa a gondatlan férfit.

A balesetről készült videó ITT TEKINTHETŐ MEG.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség/ugyeszseg.hu)

(Borítókép: illusztráció a tavalyi bemutatóról, a pillanatfotó a baleset előtti napon készült)

Hirdetések

  • Nyílászárók cseréjével verte át ügyfeleit

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a csaló, akivel szemben tizenegy rendbeli csalás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A vádlott több sértettet, köztük egy lábatlani személyt is megkárosított.

    Hídlap
  • Lego Biblia címmel karácsonyi legoversenyt hirdettek

    Lego Biblia címmel karácsonyi legoversenyt hirdetett a vasarnap.hu – közölte a portál az oldalán, A feladat nagyon egyszerű: az érdeklődő gyermekeknek a kedvenc bibliajelenetüket kell megalkotniuk az építőkockák és a figurák felhasználásával. Az alkotásokról készült fotókat advent harmadik vasárnapjáig lehet elküldeni.

    Hídlap