Hermina

Hídlap

Újra gyérítik a szúnyogokat a térségünkben

Július 28-án és 29-én folytatódik a szúnyogok elleni védekezés térségünkben – közölte katasztrófavédelmi információkra hivatkozva az RTVE. A gyérítés ezúttal is napnyugta utáni órákban történik és rossz idő esetén az eredeti időpont másnapján vagy harmadnak végzik el a munkát.

Hirdetések

Július 28-án kedden Dorog, Nyergesújfalu, Lábatlan és Süttő utcáit járja majd a szúnyoggyérítő jármű. Másnap, vagyis szerdán Bajna, Bajót, Dömös, Mogyorósbánya, Tát, Tokod, Tokodaltáró és Pilismarót térségében folytatják a munkát.

Egyébként a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert földi úton, gépjárműre szerelt berendezések segítségével juttatják szét a településeken. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a kezelés napján gyűjtsék össze, illetve takarják le a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és az ott szárított ruhákat. A gyérítés ideje alatt és az azt követő egy órában érdemes bezárni az ablakokat és az ajtókat, a mesterséges szellőztető berendezéseket pedig nem ajánlott abban az időszakban használni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

(Forrás: katasztrofavedelem.hu/Régió TV Esztergom)

(Borítókép: bestfmnyiregyhaza.hu)

Hirdetések
  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap