Vilma

Hídlap

Újra gyérítik a szúnyogokat a térségünkben

Július 28-án és 29-én folytatódik a szúnyogok elleni védekezés térségünkben – közölte katasztrófavédelmi információkra hivatkozva az RTVE. A gyérítés ezúttal is napnyugta utáni órákban történik és rossz idő esetén az eredeti időpont másnapján vagy harmadnak végzik el a munkát.

Hirdetések

Július 28-án kedden Dorog, Nyergesújfalu, Lábatlan és Süttő utcáit járja majd a szúnyoggyérítő jármű. Másnap, vagyis szerdán Bajna, Bajót, Dömös, Mogyorósbánya, Tát, Tokod, Tokodaltáró és Pilismarót térségében folytatják a munkát.

Egyébként a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert földi úton, gépjárműre szerelt berendezések segítségével juttatják szét a településeken. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosságnak azt javasolják, hogy a kezelés napján gyűjtsék össze, illetve takarják le a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket és az ott szárított ruhákat. A gyérítés ideje alatt és az azt követő egy órában érdemes bezárni az ablakokat és az ajtókat, a mesterséges szellőztető berendezéseket pedig nem ajánlott abban az időszakban használni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

(Forrás: katasztrofavedelem.hu/Régió TV Esztergom)

(Borítókép: bestfmnyiregyhaza.hu)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap