László

Hídlap

Önkormányzatnak és kórháznak is szájmaszkokat adományozott a Veolia

Újabb adományt kapott a járványügyi készültség idején dorogi önkormányzat, melyről a közösségi oldalán számolt be a városvezetés. Most a Veolia Energia Magyarország Zrt. nyújtott át szájmaszkokat és kézfertőtlenítő adagolókat. A cég emellett az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat is támogatta.

Hirdetések

A rendkívüli testületi ülés előtt, július 28-án Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi Erőművek Igazgatóságának regionális igazgatója és Marcsó József, a Promtávhő Kft. területi vezetője 1200 darab FFP3 típusú szájmaszkot és kézfertőtlenítő adagoló készüléket adott át dr. Tittmann János polgármesternek. A cég emellett vállalta azt is, hogy fél éven keresztül feltölti az érintés nélkül működő, fotocellás kézfertőtlenítő eszközt. Utóbbit egyébként éppen azért a Dr. Mosonyi Albert

„A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk” – mondta Vollár Attila regionális igazgató a polgármesteri hivatalban.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a koronavírus-világjárvány kezdete óta több alkalommal bizonyította elkötelezettségét a válsághelyzet leküzdése iránt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos. Országos szinten a vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkot ajándékozott 29 magyar városban, melyek képesek az apró cseppek kiszűrésére is, ezáltal védenek az esetleges fertőzések ellen.

Amíg a dorogi önkormányzat 1200 darab, addig az esztergomi Vaszary Kolos Kórház és a hozzá tartozó Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő számára 500 darab FFP3-as típusú maszkot adományozott a cég. A megyében további két olyan település önkormányzata is adományhoz jutott, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet: így Tata és Nyergesújfalu  városokba 200-200 maszk jut el.

(Fotók: Dorog Város Önkormányzata)
(Forrás: Dorog Város Önkormányzata /Dorogi-medence/ Goodwill Communications)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap